SatursSaturs  CalendarCalendar  FAQFAQ  MeklētMeklēt  Lietotāju sarakstsLietotāju saraksts  Lietotāju GrupasLietotāju Grupas  ReģistrētiesReģistrēties  IeietIeiet  

Share | 

Mans pelēcītis

Apskatīt iepiekšējo tematu Apskatīt nākamo tematu Go down 
Pāriet uz lapu : Previous  1, 2, 3 ... 10 ... 19  Next
AutorsZiņojums
Juris

Number of posts: 155
Dzīvesvieta: Valdemārpils

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   04.09.11 22:32

fiksais rakstīja:
Tauta, nu kuri vadi ir jāslēdz pie štromes un kuri ir lieki???

vai arī mainu 1:1 savu "gudro" augstspiediena sūkni, pret parasto....

Īsti pēc bildēm nevarēju saprast bet izkats ka tev tur ir elektriskais a-sūknis... vai nu meklē elektrisko pedāli un stiep vadus uz priekšu vai nu stutē mehanisko sūkni klāt....
Atpakaļ uz augšu Go down
Apskatīt lietotāja(-u) profilu
VWBus

Number of posts: 119
Dzīvesvieta: Bergen, N, Baldone, Lv

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   04.09.11 22:45

Ja tas tiesaam ir 1.9TD (aaz) tad iesaku likt gan suukni, gan turbo no vecaa 1.6TD (jx). JX turbiina ir krietni jaudiigaaka. Tas pats KKK Turbo modelis naak arii Iceco Daily uz krietni lielaaka dzineeja, taa kaa uz 1.9 nebuutu probleemas. Arii suuknis JX ir robustaaks un dod lielaaku jaudu.
Tas 1.9.TD (aaz) dzineejs nav nekaads speeciigais. Mazliet klusaaks, stabilaaks darbs, bet citaadaak starpiiba maza. Cik esmu dzirdeejis no dziizelj-viiriem, tad visi iesaka so variantu.

Un starpcitu apskatot so bildi izskatas, ka zobrats vareetu buut atskruuveejies. Varbuut peedeejo reizi mainot siksnu netika kaartiigi pievilkts/pieliimeets? Mums kas lidiziigs gadiijas peleekajam Coach, tik tur zobrats pakusteejas drusku un izmaniniija tikai aizdedzi.
Atpakaļ uz augšu Go down
Apskatīt lietotāja(-u) profilu http://martins.macs@gmail.com
fiksais

Number of posts: 357
Dzīvesvieta: Priekule

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   05.09.11 8:54

VWBus rakstīja:
Ja tas tiesaam ir 1.9TD (aaz) tad iesaku likt gan suukni, gan turbo no vecaa 1.6TD (jx). JX turbiina ir krietni jaudiigaaka. Tas pats KKK Turbo modelis naak arii Iceco Daily uz krietni lielaaka dzineeja, taa kaa uz 1.9 nebuutu probleemas. Arii suuknis JX ir robustaaks un dod lielaaku jaudu.
Tas 1.9.TD (aaz) dzineejs nav nekaads speeciigais. Mazliet klusaaks, stabilaaks darbs, bet citaadaak starpiiba maza. Cik esmu dzirdeejis no dziizelj-viiriem, tad visi iesaka so variantu.

Un starpcitu apskatot so bildi izskatas, ka zobrats vareetu buut atskruuveejies. Varbuut peedeejo reizi mainot siksnu netika kaartiigi pievilkts/pieliimeets? Mums kas lidiziigs gadiijas peleekajam Coach, tik tur zobrats pakusteejas drusku un izmaniniija tikai aizdedzi.

Jā, vakar izcēlu motoru un Tev taisnība, atskrūvējusies centrālā skrūve kloķenes un skriemeļa savienojums....
Par turbīnu no JX uz AAZ es arī biju dzirdējis (laikam būs jāmaina), bet sūkni gan nevar likt no 1,6TD uz 1,9TD?
Atpakaļ uz augšu Go down
VWBus

Number of posts: 119
Dzīvesvieta: Bergen, N, Baldone, Lv

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   05.09.11 16:17

fiksais rakstīja:

Jā, vakar izcēlu motoru un Tev taisnība, atskrūvējusies centrālā skrūve kloķenes un skriemeļa savienojums....
Par turbīnu no JX uz AAZ es arī biju dzirdējis (laikam būs jāmaina), bet sūkni gan nevar likt no 1,6TD uz 1,9TD?

Jaa, ar to skruuvi jaauzmanaas. Parasti gan vinja neeatskruuveejas taa uzreiz. Saakumaa zobrats drusku pamaina poziiciju un izgrozaas aizdedze - saak nelekt silts, duumo, nevienmeeriigi straadaa, melni duumi slodzee utml. Ja sitas paraadas, tad diezgan garanteeti, ka zobrats izkusteejies. Svariigi ir arii to skruuvi nomainiit katru reiz, kad taa bijusi atskruuveeta, jo vinja izstiepjas un nav otreiz izmantojama. Plus liimi jaaliek.

Par to skuunki, pats neesmu meegjinaajis, bet zinu vairaakus, kuri brauc ar JX suukni uz AAZ. Cik sapratu, tad nav jaabuut bigam meistaram, lai to dabuutu gatavu. www.brick-yard noteikti ir informaacija par to.

Veelak varu apskatiit kaa man tur tie vadi aaz motoram. Neatminos galvaa.
Atpakaļ uz augšu Go down
Apskatīt lietotāja(-u) profilu http://martins.macs@gmail.com
fiksais

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   05.09.11 16:44

Būs jau jāliek turbīna no JX, jo papētot smalkāk, atklājās vēl kaut kādi vakumsūķņi, kuri bez smadzenēm nedarbosies

bet par a-sūkni, vai nevajag gadījumā no 1,9TD- parastais, vai tomēr der arī no 1,6TD esošais?
Atpakaļ uz augšu Go down
kristaps

Number of posts: 113
Dzīvesvieta: jelgava

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   05.09.11 18:07

man itkā iet no 1,6td sūknis uz 1,9 td. sprauslas un turbo arī.
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   05.09.11 18:16

kristaps rakstīja:

super-to es arī gribēju dzirdēt..., tad jau uz rudens busu-tusu es paspēšu sataisīt savu pelēcīti...
Atpakaļ uz augšu Go down
Juris

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   05.09.11 21:39

fiksais rakstīja:
kristaps rakstīja:

super-to es arī gribēju dzirdēt..., tad jau uz rudens busu-tusu es paspēšu sataisīt savu pelēcīti...

Sāc ar turbīnas pusē stiprināmo motora kronšteinu, varbūt kļūdos bet šitā turbīna manuprār kaut ko neštimmēja ....bet varbūt kļūdos...
Atpakaļ uz augšu Go down
kristaps

Number of posts: 113
Dzīvesvieta: jelgava

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   05.09.11 21:48

ja liek ar visu 1.6 kolektoru kas tur var nederet??????
Atpakaļ uz augšu Go down
Juris

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   05.09.11 22:59

[quote="kristaps"]ja liek ar visu 1.6 kolektoru kas tur var nederet??????[/quote
Nezinu par 1,6 kolektoru bet 1,9 ar bildē KKK turbīnu manuprāt neštimmēja, sev uzliku Garret turbīnu (viņai savādāks stiprinājums/kolektors) tad viss OK...
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   10.09.11 20:43

viss štimm (es domāju turbīnu), ieplūdes kolektoram gan mazliet savādākas lūkas...
esmu jau pie gatavojis 1,9TD AAZ, lai liktu 1,6TD vietā

pats smieklīgākais, sāku gatavot motoru (pārlikt trubas, eļļas sūkni, karteri...), bet mājās vairs nav hermētiķis-dēls visu izlietojis savai deltai affraid
Atpakaļ uz augšu Go down
zeibis

Number of posts: 62
Dzīvesvieta: Rīga

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   25.09.11 9:33

Konsultatīvas dabas jautājumi saistībā ar 1.9 td uzstādīšanu:
1) kas notiek ar sajūgu? (disks, kurvis no 1.9 - vai tas viss iet kopā ar kārbu, izspiedējgiltni???)
2) Motora apakša (karteris, eļļas sūknis ) jāpārliek no (vecā 1.6 d motora)? Varbūt kaut kas jāievēro???
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   25.09.11 10:03

zeibis rakstīja:
Konsultatīvas dabas jautājumi saistībā ar 1.9 td uzstādīšanu:
1) kas notiek ar sajūgu? (disks, kurvis no 1.9 - vai tas viss iet kopā ar kārbu, izspiedējgiltni???)
2) Motora apakša (karteris, eļļas sūknis ) jāpārliek no (vecā 1.6 d motora)? Varbūt kaut kas jāievēro???

1) sajūgs ar visu spararatu ir jāliek vecais (no jebkura T3), jo spararatam startera zobu vainags ir pretējā pusē (nu starteris nāk no kārbas puses), bet sajūga diametrs man liekas nebūtisks (ir 215mm un 228mm).
2) Karteris obligāti jāliek no vecā motora, eļļas sūknis paliek jaunais, tikai jānomaina uztvērēja caurule ar sietiņu (no vecā)
Vēl ir nianses ar eļļa taustu-var likt veco (garš un izliekts), bet es atstāju jauno (taisns un īss), bet ir mazliet jāpiestrādā pie uzstādīšanas, lai eļļas līmeni rādītu pareizi...
Tu liec iekšā 1,9D vai 1,9TD-ir mazliet atšķirība...
Atpakaļ uz augšu Go down
zeibis

Number of posts: 62
Dzīvesvieta: Rīga

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   25.09.11 10:10

1.9 TD, 66 KW
Atpakaļ uz augšu Go down
fiksais

PostTēma: Re: Mans pelēcītis   25.09.11 10:32

zeibis rakstīja:
1.9 TD, 66 KW

es ieliku 1,9TD (motora kods AAZ), dažas nianses-
1) turbīnu atstāju no vecā 1,6TD, līdz ar to nebija nekas jāpārtaisa (gaisafiltrs vecais un vecajā vietā, izspūtējs palika bez pārbūves, tikai eļļas atplūdes caurule no turbīnas vairs neiet uz karteri, bet uz motora bloku, bet arī bez pārbūves).
2) ģenerātoru uzliku jauno 90A, vecais bija 45A un piedziņa ar ķīļsiksnu, bet jaunajam ir platā siksna (jau rakstīju, ka dēļ ķīļsiksnas nokāvu ļoti labu 1,6TD motoru)
3) augstspiediena sūkni gribēju likt veco, bet stiprinājuma vieta vecajam ir mazāka (vidējais gredzens ap kura asi groza sūkni), tāpēc ar āmura, meiseles un kaut kādas mātes (cenzēts teksts) palīdzību izjaucu sūkņa bloķēšanu un "metodom tika" (uz dullo) saliku un pieslēdzu - aizdedze vēl jāregulē, bet iet lopā...
4) cik zinu, tad AAZ un 1Z der uz vecajiem motora stiprinājuma kronšteiniem bez pārtaisīšanas...
Atpakaļ uz augšu Go down

Mans pelēcītis

Apskatīt iepiekšējo tematu Apskatīt nākamo tematu Atpakaļ uz augšu 
Lapa 2 no 19Pāriet uz lapu : Previous  1, 2, 3 ... 10 ... 19  Next