SatursSaturs  CalendarCalendar  FAQFAQ  MeklētMeklēt  Lietotāju sarakstsLietotāju saraksts  Lietotāju GrupasLietotāju Grupas  ReģistrētiesReģistrēties  IeietIeiet  

Share | 

Papildu akumulators

Apskatīt iepiekšējo tematu Apskatīt nākamo tematu Go down 
AutorsZiņojums
Reinis 78

Number of posts: 144

PostTēma: Papildu akumulators   05.10.11 17:36

Pieļauju, ka ne vienam vien ir salonā papildu akumulators tā sakot - sadzīves tehnikai. Man nav, bet nākotnē vēlētos ieviest. Neskaidrība - kā viņš īsti lādējas?
Atpakaļ uz augšu Go down
Apskatīt lietotāja(-u) profilu
uldis

Number of posts: 226
Dzīvesvieta: Rīga, Valdlauči

PostTēma: Re: Papildu akumulators   05.10.11 17:40

ir tur tad relej ar trim kajam,nekas sarezgits !
Atpakaļ uz augšu Go down
guunt

Number of posts: 84
Dzīvesvieta: Saldus

PostTēma: guunt   05.10.11 20:59

uldis rakstīja:
ir tur tad relej ar trim kajam,nekas sarezgits !

Vēlams vismaz 70A, bet ar trīs kājām neesmu redzējis. Var likt divus parastos 70A un jebkurā
gadījumā starpā jāliek slēdzis
Atpakaļ uz augšu Go down
RobertsK

Number of posts: 122
Dzīvesvieta: Salacgrīva

PostTēma: Re: Papildu akumulators   06.10.11 8:10

Man ir shēma , bet neesmu pamanijies iemācīties pievienot bildi. Varu aizsūtīt uz epastu!!
Atpakaļ uz augšu Go down
Deels

Number of posts: 85
Dzīvesvieta: Rīga

PostTēma: Re: Papildu akumulators   07.10.11 15:55

jankam zaļajā busā tas aķis ir jālādē ar lādētāju ,, kautkā nepadomājuši līdz galam būs Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

PostTēma: Re: Papildu akumulators   12.10.11 12:48

Roberts no Salacgrīvas piedāvā šādu shēmu. Man tomēr paliek neskaidras 2 lietas. 1) ja strāva nāk pa tiešo no akumulatora kāpēc, vēl jāņem tas zilais vads? Vai barošana jāslēdz pie diviem releja kontaktiem? 2) klasiskā shēmā, kad grib pieslēgt kaut kādu ierīci, tad drošinātāju parasti liek pirms releja. Varbūt es sarunāju glupības?

[img] (ctrl+p)[/img]
Atpakaļ uz augšu Go down
RobertsK

Number of posts: 122
Dzīvesvieta: Salacgrīva

PostTēma: Re: Papildu akumulators   12.10.11 13:44

OK!! Drošinātāju liec pirms releja!! Spriegums no zilā vada.. . Šajā gadijumā releja kontakti tiek saslēgti tikai tajā gadijumā kad auto motors ir palaists un uz paneļa ir nodzisusi lādēšanas lampiņa. Vienlaicīgi kad nodziest lādēšanas lampiņa zilajā vadā parādās +12V un saslēdzas releja kontakti un sāk lādēties akulumātors. Salēdzoties diviem akulumātoriem paralēli sprieguma atšķirības izlīdzinās un ģenerātors lādē abus. Tālāk jau jāmeklē fizikas grāmata kur smalkāk bija rakstīts par elektronu plūsmu!!! Smile)))
Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

PostTēma: Re: Papildu akumulators   12.10.11 15:06

RobertsK rakstīja:
OK!! Drošinātāju liec pirms releja!! Spriegums no zilā vada.. . Šajā gadijumā releja kontakti tiek saslēgti tikai tajā gadijumā kad auto motors ir palaists un uz paneļa ir nodzisusi lādēšanas lampiņa. Vienlaicīgi kad nodziest lādēšanas lampiņa zilajā vadā parādās +12V un saslēdzas releja kontakti un sāk lādēties akulumātors. Salēdzoties diviem akulumātoriem paralēli sprieguma atšķirības izlīdzinās un ģenerātors lādē abus. Tālāk jau jāmeklē fizikas grāmata kur smalkāk bija rakstīts par elektronu plūsmu!!! Smile)))

Jā, to tu man pa tel. teici, bet man kaut kāda klape uz smadzenēm tāpēc es gribēju precizēt vai esmu pareizi sapratis, ka uz releju jāvelk gan vads tieši no akumulatora, gan no paneļa?
Atpakaļ uz augšu Go down

Papildu akumulators

Apskatīt iepiekšējo tematu Apskatīt nākamo tematu Atpakaļ uz augšu 
Lapa 1 no 1