SatursSaturs  CalendarCalendar  FAQFAQ  MeklētMeklēt  Lietotāju sarakstsLietotāju saraksts  Lietotāju GrupasLietotāju Grupas  ReģistrētiesReģistrēties  IeietIeiet  

Share | 

T3, Ziema, dīzelis.

Apskatīt iepiekšējo tematu Apskatīt nākamo tematu Go down 
Pāriet uz lapu : Previous  1, 2
AutorsZiņojums
uldis

Number of posts: 226
Dzīvesvieta: Rīga, Valdlauči

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   03.02.12 10:57

Kas atteicas par ellu ziemā, tad sintetika ir ideals risinājums !!
Atpakaļ uz augšu Go down
Apskatīt lietotāja(-u) profilu
Reinis 78

Number of posts: 144

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   03.02.12 11:59

Man līdzīgi piedzīvojumi ar nelekšanu. Pagājušoziem, kas ar siltumu neizcēlās, šķīlās uz pusapgriezienu, tagad pirms kādas nedēļas tā negribīgāk sāka un kad atnāca lielais aukstums - vispār atteicās. Pielādēju aķi, pūtu ēteri, iemaucu elektrisko sildītāju, ieliku degvielas šlauku siltā soļarā - nulle reakcijas. Biju arī kaut kādu nekvalitatīvu dīzeli ielējis kreisajā kolonkā. Nomainīju filtriņu, kas bij aizdirsts, iepūtu trubiņā - kaut kas burbuļoja bākā, tā ka galīgi ciet nav, bet vienalga nekas nelec. Tad bračka vakar ar džipu ievilka, ielēju statoila degvielu, pabraukāju - it kā viss normāli, atkal lec no pusapgrieziena, taču šorīt atkal nelec. Griež, bet nešķiļas. Mana teorija - vai nu joprojām tā nekvalitatīvā degviela maisās, vai arī, kas nepatīkamāk - laikam tomēr kvēlsveces jāmaina. Nekādu testeru ar ko pārbaudīt man nav. Šitais auto man ir pirmais dīzelis, tāpēc par kvēlsvecēm man nojēga maza. Tikvien zinu, ka diezgan sarežģīti laikam pašam mainīt. Tur ar kaut kādu noteiktu spēku viņas jāpievelk. Bet kā lai to verķi līdz servisam dabū man arī pagaidām nav ideju. Ja nu vienīgi jāgaida atkusnis.
Atpakaļ uz augšu Go down
Juris

Number of posts: 155
Dzīvesvieta: Valdemārpils

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   03.02.12 13:00

Kvēlsveču nomainīšana nav nekāds kosmoss, mazās atslēdziņas un pincete(pēc iespējas garāka) rokā un filozofiska pieeja lietai:"...ja ir pieskrūvēts var atskrūvēt, ja esi veiksmīg atskrūvējis jāvar arī pieskrūvēt..." Laughing Laughing Laughing
Šorīt -27 pieleca uz pirmo, bākā kreisais (dzeltenais) + 10% A95(kā pēc grāmatas), vienīgais stūre,pedāļi un ātrumkloķis pastīvi rendeer , tā ka ar vadāmo sānslīdi līklumos bij prātīgi jākaifo... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   03.02.12 13:13

Juris rakstīja:
Kvēlsveču nomainīšana nav nekāds kosmoss, mazās atslēdziņas un pincete(pēc iespējas garāka) rokā un filozofiska pieeja lietai:"...ja ir pieskrūvēts var atskrūvēt, ja esi veiksmīg atskrūvējis jāvar arī pieskrūvēt..." Laughing Laughing Laughing
Šorīt -27 pieleca uz pirmo, bākā kreisais (dzeltenais) + 10% A95(kā pēc grāmatas), vienīgais stūre,pedāļi un ātrumkloķis pastīvi rendeer , tā ka ar vadāmo sānslīdi līklumos bij prātīgi jākaifo... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Priekš kam pincete? Varbūt kāds var detalizēti apskaidrot kā to nomaiņu dara. It kā vienā vācu lapā bija apraksts, bet tur tas puisis bija uztjūningojis pats savu atslēdziņu, noņēmis ieplūdes kolektoru, bet pēc tam secinājis, ka nafig vispār viņu ņemt nost utt. Daudz ūdens, maz prakstiski pielietojamas info.
Atpakaļ uz augšu Go down
Juris

Number of posts: 155
Dzīvesvieta: Valdemārpils

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   03.02.12 15:49

Pincete domāta lai varētu veiksmīgi izķeksēt izskrūvētās kvēlsveces it īpaši tās kuras aiz sūkņa kā arī noder uzgriežņu savākšanai un arī uzlikšanai uz kvēlsveču galiem..., var iztikt bez ja ir īpaši gari pirksti vēlams ar piesūcekņiem galā... Very Happy Very Happy Very Happy
Atpakaļ uz augšu Go down
vw26
Admin

Number of posts: 95
Dzīvesvieta: Rīga

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   03.02.12 16:25

Magnēts būs labāks risinājums Smile
Atpakaļ uz augšu Go down
vulf
Admin

Number of posts: 372
Dzīvesvieta: jekabpils

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   03.02.12 16:51

Lai pārbaudītu kvēlsveces dd.vajag atvienot plāksnīti tik no trim kvēlsvecēm un plāksnīti pacelt uz augšu tad var pārbaudīt katru sveci atsevišķi.var vienkārši ar parastu vadu no aķa plusa uz kvēlsveces galu liekot klāt vadu ja nodzirkste;lo tad vis ok ja nedzirkstelo
tad nau labi.Jā un es parasti neatvienoju to kuru bij vis grūtāk atskrūvēt.Ja nau pincetes tad var iztikt ar 2mm drāti.Uzmauc mazo uzgrieznīti uz drāts vienu galu uzliec kvēlsvecei uz skrūvītes un bīdi uzgriezni tik virsū un ar skrūvgriezi mēģini uzķert vītni.
Cerams ka izdosies. cheers cheers
Atpakaļ uz augšu Go down
Reinis 78

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   04.02.12 10:10

vulf rakstīja:
Lai pārbaudītu kvēlsveces dd.vajag atvienot plāksnīti tik no trim kvēlsvecēm un plāksnīti pacelt uz augšu tad var pārbaudīt katru sveci atsevišķi.var vienkārši ar parastu vadu no aķa plusa uz kvēlsveces galu liekot klāt vadu ja nodzirkste;lo tad vis ok ja nedzirkstelo
tad nau labi.Jā un es parasti neatvienoju to kuru bij vis grūtāk atskrūvēt.Ja nau pincetes tad var iztikt ar 2mm drāti.Uzmauc mazo uzgrieznīti uz drāts vienu galu uzliec kvēlsvecei uz skrūvītes un bīdi uzgriezni tik virsū un ar skrūvgriezi mēģini uzķert vītni.
Cerams ka izdosies. cheers cheers

Par to dzirksteli - tas manuprāt nepalīdz gadījumā, ja kvēlsvece kvēlo, teiksim, līdz pusei, kā mēdzot gadīties. Dzirksteļot viņa dzirksteļos, bet soļaru neaizdedzinās. Bāc atceros k'[a sestajam žigulim savulaik sveces divas reizes dienā skrūvēju ārā un sildīju uz gāzes plīts, jo meta eļļu. Dīzelim tā nevar.
Atpakaļ uz augšu Go down
JurisZe

Number of posts: 108
Dzīvesvieta: Jelgava

PostTēma: Re: T3, Ziema, dīzelis.   10.02.12 11:03

JurisZe rakstīja:
Juris rakstīja:
Mans novērojums ir tāds ja stobros ir kompresija un strādā kvēlsveces tad nekādu sildīšanu nevajag sēdies un brauc... Ik rītu vedu sīčus uz skolu un nav problēmu, pēc pirmajiem 2 km sāk nākt siltais gaiss no priekšējās pečkas un jacēnu var pogāt vaļā.... cheers cheers

Mans buss 1.6td iepriekšējās divas ziemas bija vienīgais, kurš pavisam droši leca jebkurā salā. Čoks, kvēlsveces un varēja piedarbināt pat pēc nedēļas stāvēšanas lielajā mīnusā.

Šogad situācija ir mainījusies, jau ap nulli negribīgāk sāka darbināties. Sajūta, ka lec, bet rūc uz 2-3 stobriem, kamēr aiziet visi. Silts bez problēmām. Tagad aukstumā pavisam grūti, pusminūti ar starteri jāgriež līdzi, kamēr pats sāk griezt. =/

Ir kādam idejas, kas varētu būt par vainu?
Kvēlsvecēm iečekoju vai pienāk strāva, tur viss ok. Pašas sveces neskatījos. (Golfam 1.9tdi pāris dienas iepriekš pazuda strāva uzsvecēm)

Juris

Vaina bija kvēlsvecēs, trīs no četrām negāja, plus viena ārā skrūvējot izjuka. Kā arī degvielas filtrs bija sasūcis nezināmas izcelsmes lietas no bākas un pirms filtra degvielas trubiņa cieta, sasalusi un veca - sūca garām gaisu.
To visu novēršot - darbinās kā jauns =)

Juris
Atpakaļ uz augšu Go down

T3, Ziema, dīzelis.

Apskatīt iepiekšējo tematu Apskatīt nākamo tematu Atpakaļ uz augšu 
Lapa 2 no 2Pāriet uz lapu : Previous  1, 2